Jag arbetar som grundskollärare och kombinerar detta yrke med författandet. Under 2016 har jag blivit bokad på ett flertal författarbesök i låg- och mellanstadieklasser. Dessa besök har varit mycket givande och klasserna och deras lärare har återkopplat med många positiva erfarenheter. Bland annat säger de så här:

”Tack Anna för besöken i våra åk 3:or i Askersunds kommun! Alla är väldiga nöjda och glada efter dina besök!” Jenny Samuelsson, bibliotekarie

” Hej Anna, och tusen TACK för en trevlig, intressant och inspirerande förmiddag hos oss på Närlundaskolan! Barnen var sååå glada och nöjda! Vi vuxna också så klart! Att läsa härliga berättelser och att dessutom få träffa författaren ger extra läslust.” Susanne, lärare

*************************

Jag debuterade 2013 med boken Resan till sommaren (Idus förlag). Den emottogs mycket positivt från både bibliotekstjänsts lektör och läsarna. Den fristående uppföljaren Glashjärtat – vänner eller fiender? (Idus förlag, 2015) är illustrerad av Jennifer Andersson och har även den blivit mycket omtyckt av sina läsare. Båda böckerna passar 8 – 12-åringar.

Saga och Simon-serien är hittills två utgivna böcker, Hundlängtan och utomjordingar och Kärlek och vampyrer (båda Idus förlag, 2016). En lättsam serie som passar 6 – 9-åringarna med härligt humoristiska illustrationer av Anna Södergård.

Under 2017 kommer det finnas utrymme för fler författarbesök. Kontakta mig eller Författarcentrum Öst direkt vid intresse.

************************

”Jag lärde mig att läsa som femåring i min pappas knä när han läste dagstidningen. Intresset för bokstäver ledde mig in i böckernas värld där allt var möjligt. Som mobbad under del av grundskoletiden, var böcker en tillflykt som gav mig glädje och trygghet. Som vuxen kände jag att jag ville bidra till barn-och ungdomslitteraturen och där föddes Resan till sommaren, en bok som hade en invandrarpojke som huvudkaraktär. Det ska finnas många sorters böcker. Alla barn ska ha möjlighet att hitta en bok som passar och som helst berör på något sätt. Jag vill bidra till detta på det sätt jag kan – att skriva barnböcker.”

Anna Helgesson

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 831 andra, prenumerera du med.