Vem är jag?

Jag arbetar som grundskollärare och kombinerar detta yrke med författandet. Sedan 2016 har jag blivit bokad på ett flertal författarbesök i låg- och mellanstadieklasser. Dessa besök har varit mycket givande och klasserna och deras lärare har återkopplat med många positiva erfarenheter. Bland annat säger de så här:

”Tack Anna för besöken i våra åk 3:or i Askersunds kommun! Alla är väldiga nöjda och glada efter dina besök!” Jenny Samuelsson, bibliotekarie

”Hej Anna, och tusen TACK för en trevlig, intressant och inspirerande förmiddag hos oss på Närlundaskolan! Barnen var sååå glada och nöjda! Vi vuxna också så klart! Att läsa härliga berättelser och att dessutom få träffa författaren ger extra läslust.” Susanne, lärare

Min debutbok – en magisk resa

Jag debuterade 2013 med boken Resan till sommaren (Idus förlag). Den togs emot mycket positivt från både bibliotekstjänsts lektör och läsarna. Boken uppmärksammades både i teve och radio.

En bok om mobbning och stark vänskap

Den fristående uppföljaren Glashjärtat – vänner eller fiender?  (Idus förlag, 2015) är illustrerad av Jennifer Andersson och har även den blivit mycket omtyckt av sina läsare. Båda böckerna passar 8 – 12-åringar.

barnböcker saga och simon anna helgesson författare

Saga och Simon-serien består av två utgivna böcker, Hundlängtan och utomjordingar och Kärlek och vampyrer (båda Idus förlag, 2016). En lättsam serie som passar 6 – 9-åringarna med härligt humoristiska illustrationer av Anna Södergård.

        

På Beta Pedagog förlag finns nu en serie lättlästa böcker som är illustrerade av den flitigt anlitade Jonas Anderson. De passar perfekt för nybörjarläsaren som precis knäckt läskoden. Berra och Boris är hundvakt och Berra och Boris åker på kalas. Tredje boken Berra och Boris räddar liv kommer snart!

Under läsåret 2018/19 är jag fullbokad och kan tyvärr inte komma på några fler författarbesök.

”Jag lärde mig att läsa som femåring i min pappas knä när han läste dagstidningen. Intresset för bokstäver ledde mig tidigt in i böckernas värld där allt var möjligt. Som mobbad under del av grundskoletiden, var böcker en tillflykt som gav mig glädje och trygghet. Som vuxen kände jag att jag ville bidra till barn-och ungdomslitteraturen och där föddes Resan till sommaren, en bok som hade en invandrarpojke som huvudkaraktär. Det ska finnas många sorters böcker. Alla barn ska ha möjlighet att hitta en bok som passar och som helst berör på något sätt. Jag vill bidra till detta på det sätt jag kan – att skriva barnböcker.”
/ Anna Helgesson, barnboksförfattare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.