Halleluja, nu är jag tillbaka på jobbet!

Alla dagar är hjärtats dag

Jag har verkligen längtat att få komma tillbaka till rutiner och vardag. Frukost, yoga, smink, arbetspass, kvällsmat, teve och sova. Sånt gillar jag. Det är fortfarande en bit kvar till frisk och stark. Hjärtat påminner mig om att jag får ta det lugnt. Dunk, dunk, dunkelidunk, DUNK, dunk. Inte som det ska. Men ändå bra.

Idag har jag fått njuta av den delikata situationen det är att vara både lärare och författare. Vid lunchbordet i matsalen haglade frågorna: Hur kom det sig att du ville bli författare? Hur många böcker har du skrivit? Kommer du skriva fler böcker? Hur går det egentligen till att få en bok så där med hårda pärmar?

Snart – SNART!

Efter biblioteksbesöket hade två flickor varsin titel med sig hem att läsa under sportlovet. Jag blev glad och stolt när de kom bärande på mina fina böcker där inne i biblioteket, med lysande blickar och de fina barnbibliotekarierna som stod bredvid och log mot mig. Fin-fin känsla, det där!

Nu behöver jag vila. Jobba och vila. Komma upp på banan igen. Känna iver och entusiasm som inte sinar för fort. Slippa känna sug efter snabba sockerkickar för att hålla orken uppe fram tills sängdags.

Hörni, har ni sett ljuset? Det är fantastiskt att åka iväg till jobbet med en fin soluppgång som sällskap. För att inte tala om solskenet, när det är dags att åka hem. Hej och välkommen, solen! Vi struntar i väderleksrapporterna som varnar för regn imorgon. Ljuset är här för att
stanna!

Hoppas din vecka blir fin, fylld av solsken och pigga ben!

kram!

<3

 

 


Anna

Jag skriver barnböcker och drömmer om en framtid som författare. Lever ett svenssonliv på närkeslätten och arbetar som lärare. Njuter av att vara med i inlärningsprocesser. Drivs av glädje och kärlek till det skrivna ordet. Läser massor av böcker och gillar sociala medier.

10 kommentarer

Ulrika · februari 15, 2017 kl. 6:52 e m

Ja, jag har sett ljuset. Hon heter Anna Helgesson! Puss på dig du fina.

  Anna · februari 15, 2017 kl. 7:11 e m

  Tack du positiva och vackra varelse! ❤

Kristina · februari 15, 2017 kl. 8:02 e m

Ja, jag har också sett ljuset! Skönt att höra att du är på väg tillbaka. Måste vara en fantastisk känsla att så någon gå från biblioteket med ens sammanflätade ord under armen – så bra jobbat!

  Anna · februari 15, 2017 kl. 8:16 e m

  That feeling! 😁
  Som svar på allt du skrev.
  Kram och tack!

Pia Widlund · februari 16, 2017 kl. 8:45 f m

Även jag har sett ljuset och jag känner att våren är på gång. En härlig känsla!

  Anna · februari 16, 2017 kl. 5:54 e m

  Det är lika härligt varje år! Sol, dagsmeja och takdropp. Och lite fågelkvitter på det.

Eva · februari 16, 2017 kl. 9:17 e m

Visst är det fint nu! Önskar dig en riktig solskenshelg!
Kram
Eva

  Anna · februari 17, 2017 kl. 5:13 f m

  Otroligt härligt! Just i år känner jag en extra stark längtan efter ljus och värme.
  Önskar dig detsamma, Eva!

John Nixon · februari 18, 2017 kl. 12:26 e m

Och här, nere i Europa, är det inte bara ljus som kommer tillbacka utan också lukterna. Glad att du mår bättre. Jag kan bara föreställa mig hur det känns att ser barn som låna din böcker i skolbiblioteket!

  Anna · februari 18, 2017 kl. 3:39 e m

  Lukter är underskattade. Så mycket minnen som är förknippade med dofter. Regnvåt asfalt en varm vårdag.
  Tack för din hälsning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *