barnböcker idus förlag barnboksförfattare anna helgesson

Sagt om Kärlek och vampyrer:

”En humoristisk bok där syskonen är med om tokroliga äventyr. Det blir aldrig läskigt eller skrämmande, utan just tokroligt, och sådana böcker behövs för den här målgruppen. Det är inte alla som vill läsa fantasy, deckare eller övernaturliga böcker. Den vänder sig till barn mellan 6-9 år, inte de absoluta nybörjarläsarna men boken är fortfarande lättläst. Boken har ett bra driv, man läser snabbt och dessutom finns det fina illustrationer.” /Barnboksbloggen

”Vilket härligt tvillingpar! … Här har de tänkt till. Genustänket finns på många plan. I såna där härligt små detaljer som att farfar har broderat en sak hemma i sitt hus. Många frågor om sånt som kan vara svårt att prata om tas upp, killar som gillar killar, äldre som gillar varandra och ett par andra ämnen.” /JoS blog

”Toppenbra bok som innehåller allt man önskar :)”
/Therese

”Fartfylld, spännande & rolig!”
/Jennies boklista

Sagt om Hundlängtan och utomjordingar:

”En väldigt mysig och trevlig läsupplevelse. Vi läste boken högt tillsammans, jag och min son på 8 år och min dotter på 11. Hon hör ju stängt taget inte till målgruppen, men de där åldersgränserna som bokbranschen sätter upp är ofta onödigt begränsande enligt min erfarenhet. Båda barnen är mycket förtjusta i hundar och de kände helt igen sig i Sagas och Simons längtan efter en egen hund. Det var lätt för dem att leva sig in i allt som händer och de tyckte väldigt mycket om boken.”
/Anna-Carin
”Jättegullig bok med underbara illustrationer!”
/Anders
”Rolig, fartfylld och lättläst!”
/Jennies boklista
”Boken är helt fantastisk. Jag läste den direkt jag kom hem. Jättebra!”
/Ingalill

Sagt om Resan till sommaren:

”Den svenska sommaren lever och andas på varje sida och Anna Helgessons debut är en fin historia om vänskap, utanförskap, magi och hopp.”
/Annika Andersson, lektör BTJ

 ”En mycket bra skriven bok, precis lagom lång, lagom spännande och jag kan verkligen rekommendera den till alla barn.”
/Pia Widlund, författare

 ”Blir varm i hjärtat av den här boken, vill verkligen rekommendera boken till både killar och tjejer.”
/Veronika

”En riktigt bra bok – vi ville inte sluta läsa! En del skratt blev det och fin ärlighet. Även lite allvar som vi sen pratade om. Vi efterlyser en höstfortsättning! Men Läs! Det är en härlig resa framför er!”
/Jo-Anna

 ”Här blandas fakta om Sverige med tankar om vänskap, familj och underbara naturskildringar. En riktigt härlig ungdomsbok som lämnar efter sig en smak av sommar och vänskap!”
/Maria

”En bok om en plats som är nästan magisk, i alla fall i barnens ögon. Allt är perfekt, nästan. Ett varmt soligt, sommarsverige. Och man kan känna värmen och sommaren när man läser.

Boken är fylld av kärlek, familjegemenskap och sommar. Men även om sorg och saknad. Man får en liten glimt av hur det kan vara när två barn från olika kulturer möts och delar med sig av sina erfarenheter.” /Renlings bokblogg

 

Sagt om Glashjärtat – vänner eller fiender?:

”Helgesson väjer inte för svåra och viktiga frågor i sin text. Vänskap, glädje, svek och rädsla pulserar likt hjärtat genom boken. Hjärtat som för Freja, Rami och Edvin samman. Boken avslutas med en cliffhanger. Rekommenderas varmt!”
/Annika Andersson, lektör BTJ häfte nr 16 2015

”Handlingen är spännande, varm och en smula läskig.
Den är fint gestaltad om barns utsatthet och handlingen känns trovärdig.”
/Monic Arvidsson W, bokbloggen Bookiecookies

”Anna Helgesson skriver lättsamt men har en viktig historia att berätta. Det märks att hon har koll på mellanstadiebarn och deras vardag. Dessutom är hon lärare, så jag tänker att hon vet vad hon pratar om! Helgesson räds inte att låta barnen ryka ihop på skolgården eller med ett syskon hemma, precis som i verkligheten. Hon skapar en ruggig känsla som får det att gnaga obehagligt i magen. Flera parallella trådar vävs samman på ett finurligt vis.”

/Jeanette Palm, bokbloggen Bokhemligheter

 ”Många viktiga frågor kommer upp i den här boken, och jag tror att det är en bra bok att läsa tillsammans med sitt barn. Den är spännande och faktiskt ibland lite läskig. Läs den!”
/Ewa Broberg, lektör och författare

”Boken tar upp svåra frågor som skilsmässa, mobbing, att vara annorlunda etc. Men också det starka bandet vänner emellan som gör att man alltid kan lita på att det finns någon där för en, som lyssnar och bryr sig!”
/Sandra från bloggen Ett liv vid havet

 

 

Klokskap

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 830 andra, prenumerera du med.