Jag är på gränsen

Jag är på gränsen
Dela gärna!

I ärlighetens namn så vet jag inte hur mitt liv kommer att bli i höst. Det kan ingen veta. Vi står alla inför nya utmaningar efter semestrar, både i stort och smått. Den förundran jag känner, har säkert med det faktum att göra, att vi verkligen inte kan veta någonting om hur våra liv kommer att utvecklas. Det är det som gör det så spännande.

Imorgon börjar jag jobba igen efter flera veckors ledighet. Jag längtar efter rutiner, det gör jag varje år vid den här tiden. Det handlar inte om att jag inte trivs med sovmorgon, frukost på altanen och oplanerade dagar. Det handlar om att jag håller på att ställa om till vardagen. Jag har till och med börjat äta havregrynsgröt på morgonen.

framtid författarskap

Dessutom väntar så ofantligt mycket roligt på mig just denna höst och vår. Vissa saker får stanna kvar i min egen värld ett tag till.  🙂

 • Bokmässan: Fyra dagar av hjärntvätt och injicerande av böcker, författarsamtal och nätverkande.  🙂 Jag älskar det! Den världen är stor och liten på samma gång. Jag längtar efter att få möta alla personer som jag bara har kontakt med på sociala medier, individer som blivit nära vänner. Snart, snart! <3
 • Boksläpp: I höst kommer en ny Berra och Boris-bok och som förut så blir den så fin med Jonas Andersons illustrationer. Hoppas boken kommer till användning i arbetet med lästräning på bibliotek och i skolor. Gubbarna äger!
  Dessutom väntar jag med STOR spänning på skisser till julkalenderboken som jag gör tillsammans med Mikhael Mikalides på Prinsen och Prinsessan Bokförlag. OMG, det kommer att bli så himla bra! En av höstens stora spänningsmoment. En bok att läsa varje dag i december, dagsaktuell, mystisk och spännande. Kan knappt vänta.
 • Författarbesök: Jag är fullbokad i år. Tråkigt och roligt på samma gång. Jag fick säga nej till en förfrågan igår. Samtidigt ser jag fram emot de besök som rymdes inom mitt schema. Tre skolor blir det under hösten.
 • Signeringar: Jag har två tillfällen inplanerade nu i sommar, marknaden i lilla mysiga Åkerby här i min egen hemtrakt Sköllersta den 18 augusti och Pride-festivalen i Örebro i Stadsparken den 25 augusti.
 • Feelgoodmanus: Jag har lyckats med mitt mål att skriva klart mitt vuxenmanus under sommaren. Yes! Nu väntar jag bara på att få tillbaka texten. I detta nu blir den korrläst av den skarpaste textgranskare jag känner: Jeanette Palm. <3 Sedan ska förlagen få min bebis att sluka med hull och hår. Milda makter, hur ska detta sluta?

Min största utmaning ligger inom mig själv. Hushålla med energi, fylla på och se till att få återhämtning. Jag vet att även roliga saker tar energi. Mitt löfte inför detta läsår blir att vara ödmjuk och lyssna både på andra och mig själv. Klokhet kommer kanske med åren, så därför har jag ganska stor chans att lyckas.
Kram till dig som läser och hoppas att du får en höst med lagom många utmaningar och massor av sköna stunder! <3

8 Replies to “Jag är på gränsen”

 1. Låter som en härlig höst! Jag fick just en föreläsningsförfrågan som fullbokade min höst också. Hmmm, när ska jag hinna skriva? Tur att veckan har sju dagar och dygnet 24 timmar, eller är det 48 😉
  Lycka till med alla dina projekt! Vi ses på bokmässan i höst. Min allra sista!
  Kram Kim 🙂

  1. Din sista! Det kommer att bli tomt. Jag får krama dig extra länge i så fall. 😉
   Tiden är knapp, särskilt när jag arbetar så mycket. Det gäller att prioritera klokt.
   Kram och ses snart!

 2. Känner igen känslan! Gillar verkligen den här perioden. Jag får alltid massor av energi när pollensäsongen är över.
  Roligt att ha så mycket planerat för hösten, lycka till!

  1. Tack Kristina! Det är en energikick, absolut. Så många möjligheter! Tiden är samma för alla, men ibland är det bara svårt att få ihop det. Blir nog höstens största utmaning.

 3. Alltså den där känslan att behöva tacka nej är ändå ett ganska angenämt problem 😉 Grattis till de som lyckades boka dig. Och grattis till dig som kommit en bra bit på väg mot ditt rätta element. Där du ska befinna dig och mår som allra bäst. Du inspirerar!

  1. Åh, tack! Det finns fler anledningar till att mina måndagar tagit slut. Börjar jobba heltid under hösten. Berättar mer sen. 😊

 4. Oj så mycket du har hunnit! Fullbokat med författarbesök – det känns som om din författarkarriär är på riktig uppgång! Det gäller förstås att kunna tacka nej – men också att glädjas åt att det finns så mycket så att du kan tacka nej. Grattis!

  1. Jo, Eva, visst är det en hel del, men sanningen ligger i att jag ska börja jobba heltid som lärare under hösten, och då ”försvinner” mina författarmåndagar. Det som är bokat får vara nog. Men samtidigt är det fem stycken besök, och dessa ser jag verkligen fram emot. Jag ska njuta av hösten, eftersom våren inte kommer att innebära några författaruppdrag alls. Så det var en sanning med modifikation. 🙂 Samtidigt händer det massor med författandet som inte innefattar besök i skolorna. Det kommer att bli väldigt roligt att se var det hamnar så småningom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.