Året 2019

Året 2019
Dela gärna!

När jag ser tillbaka på ett år så är det alltid massor som har hänt. Såklart innehåller varje år sin beskärda del av händelser. Det har varit en gungig höst, med sjukskrivningar och sjukdom i familjen. Sådant sätter sin prägel på allt.

Jag får alltid energi av skrivresor och att träffa andra skrivande människor. I mars åkte jag på Anna Hellqvists Skrivspan i Fattigskogens vildmarkssby. Där skrev jag massor på mitt manus om Hägerflickan, starkt inspirerad av den omkringliggande skogen och stillheten. Så givande möten och härlig samvaro!

Samma månad kom min bok Flickan från andra sidan ut, utgiven av Ordalaget. En sådan fin bok! Jag är så stolt över den, en kvalitetshöjning som därmed har satt en ny nivå i mitt författarskap. Jag får säga som Gunilla Granbom, en kollega från Idus-tiden, de tidigare böckerna har varit min skrivskola. Jag skulle aldrig ha nått samma littärära höjd annars. Jag är tacksam över att min skrivresa härmed får fortsätta utvecklas.

Jag tog en lång paus från skrivandet under semestern och jag gjorde flera försök hitta drivet, men det var svårt. Jag dammade däremot av ett gammalt manus, mitt feelgood som jag skickat till så många förlag och fått nej ifrån. Jag fick upp ögonen för förlag som ger ut ljudböcker och hittade några som jag skickade till. Och så fick jag mitt efterlängtade ja från Saga Egmont. Det var episkt. Jag blev så själaglad att tillvaron gungade i några minuter. Äntligen skulle jag få komma ut med ett vuxenmanus! Sedan december finns boken både som e-bok och ljudbok på flera ställen på nätet, tex Storytel.

Sommarens sista dagar blev en blandning av glädje och sorg. Jag åkte och hälsade på Anna Hellqvist i hennes stuga för att skriva och umgås. Det Skrivspan som var planerat blev inställt, så vi knåpade ihop en träff på tu man hand. Vi hade ett par fantastiska dagar. Dagen efter min hemkomst från Hälsingland fick jag beskedet att min mamma fått en massiv stroke. En livskris för alla inblandade och den fortsätter in i framtiden som på flera sätt är oviss.

Min resa till bokmässan höll på att ställas in pga att mamma var så dålig. Det var ovisst in till dagen innan avfärd. När hon kunde säga att hon ville att jag skulle åka så gjorde jag det till sist. Som brukligt är träffade jag min skrivkollega Ann Olerot på Gothia Towers för att tillbringa fyra dagar på mässgolvet. Vi har alltid så kul och vi peppar varandra att nå nya drömmar. Vi är ett riktigt bra team! Denna gång bjöd mässan på signering, förlagsmiddag, mingel och massor av intressanta och härliga möten. Jag längtar till september 2020. Då ses vi i Upper House med champagne i glasen! 2020 ska bli vårt år. 🙂

Årets sista skälvande dagar har inneburit massor av skrivande. Jag tror att min balans är på väg tillbaka, där mitt skrivande får ta plats i mitt liv igen. Ett nytt manus för mellanåldern och ett synopsis på en ny roman har detta faktum inneburit. Nu ser jag fram emot ett härligt skrivarår!

Jag önskar alls mina bloggläsare ett riktigt bra 2020! Hoppas dina drömmar slår in och att du får ett år du sent ska glömma!

4 Replies to “Året 2019”

  1. Ja du vännen, jag tror också på år 2020 och att det blir ett fantastiskt år. Visst är det kanske någon man säger varje år men den känsla jag har för det kommande året har jag inte varje år, och det ska man lyssna på. Det är lite magiska siffror helt enkelt och mitt tema för året är ”det vänder och går mot ljusare tider”.

    Längtar tills vi ses på vårens SkrivSpan som kan bli riktigt bra. En gammal bekant till dig kommer 😉 Ledtråd: avokadoolja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.