Del 2: En värld av sorg

Del 2: En värld av sorg
Dela gärna!

Majas mamma har dött i cancer. Det är tre år sedan och minnet hålls levande genom musiken som ständigt finns närvarande i Majas liv. En livlina och möjligen också ett hinder. Ingen annan lyssnar på åttiotalsmusik! Maja är ensam med musiken i sina lurar.

Nästa låt i Majas lista är även den en låt av Aha. Hunting high and low, en oerhört finstämd melodi som handlar om att finna kärleken till varje pris. Majas kärlek till mamman nästan förkroppsligas i mötet med melodierna och orden i sången. Snor, sorg, skrik och vanmakt som blandas i mossan.

Mitt eget minne av sången har jag från konserten jag och min bästa vän Ingela Dahlström fick åka på. Så unga och oerfarna vi var, endast femton år gamla! Första konserten någonsin i våra liv: den 29 november 1986 på Isstadion i Stockholm. Långt upp på en läktare, mil ifrån scenen. Vi såg de tre medlemmarna som små myror och vi skrek och grät som värsta Beatlesfansen. En snäll, mer erfaren stolsgranne, erbjöd oss sin kikare så att vi kunde få en närmare titt på Morten, killen som fick oss att dö en smula varje gång vi hörde hans röst, inte minst i Hunting high and low. Jag undrar om detta var före de stora bildskärmarnas tid?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.