Del 1: Låtar med feeling

Del 1: Låtar med feeling
Dela gärna!

Min senaste bok Flickan från andra sidan andas åttiotal. Det var fantastiskt spännande att grotta ner sig i gamla tider, inte bara i musiken som är en viktig pelare i Majas, huvudpersonens, liv. Tidningen Starlet, filmer som Top Gun med den gudasnygge Tom Cruise (vet ni att det kommer en uppföljare i sommar?) och känslorna av att vara tolv år sista sommaren innan högstadiet. Vilken resa jag gjorde genom berättelsen!

Jag tänker göra en rad inlägg med fokus på låtarna som Maja lyssnar på. Först ut är Aha:s Take on me, deras dunderhit från 1985. Jag var så oerhört kär i Morten Harket, sångaren i den norska gruppen som tog hela Sverige och stor del av världen, med storm. Jag glömmer aldrig videon där den tecknade Morten drar in flickan från verkligheten. Den var så nyskapande, och så jäkla bra!

Maja springer ut i skogen. I hörlurarna hör hon de taktfasta elektroniska trummorna, keybordens dansande över tangenterna, Mortens ljusa sopranröst, som växlar från det mörka till det ljusa så att huden knottrar sig, drivet som ackompanjerar henne på väg in i skogen. Bildligt är hon på väg att färdas in i en ny värld, precis som Morten genom tidningen i videon. Snart möter Maja den mystiska Johanna på andra sidan skogen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.