Jag har en bucket-list som jag börjat att beta av

Jag har en bucket-list som jag börjat att beta av
Dela gärna!

Jag har en inofficiell bucket-list när det gäller böcker och utgivning. I och med detta inlägg så blir den väl snarare officiell. 😀

Jag har redan betat av ett par grejer på listan. Egentligen så fanns inte alla saker med på listan från början. Den har faktiskt växt ”baklänges”, blivit till under resans gång. Jag visste inte ens att jag ville alla dessa saker från början. Och listan har en tendens att växa.

 1. Att bli utgiven författare – har faktiskt hänt mig hela fem gånger vid det här laget.
 2. Att inte behöva finansiera något själv vid utgivning – har nu hänt tre gånger.
 3. Att få en positivt ställd refusering – låter knäppt, men så är det. Har läst om flera som fått annat än de standardiserade refuseringsbreven. Positiva mail om potential, intresse för historien, men att det finns saker att utveckla (samt exempel på vad!) från förlag som då faktiskt verkligen har LÄST MANUSET och tyckt om. Den känslan. Check! Hände mig i veckan.
 4. Att få bli bokad på skolbesök och bibliotek – har hänt och fortsätter att hända.
 5. Att få vara med om att ens bok går till omtryck. ”Andra tryckningen”. Få möjlighet att fixa till fel till och med. Vore en dröm.
 6. Att ta proffsiga författarporträtt.
 7. Att skriva en dedikation till någon kär i början av boken. Du vet – ”Till min käre far som alltid fanns där för mig”-stilen. Har hittills inte hänt, även om möjlighet har funnits.
 8. Att skriva en vuxenroman!
 9. Att få skriva ett Författarens tack i slutet av boken. Bam! Har redan fantiserat ihop ett par stycken. Kan vara bra träning, anser jag.
 10. Att få sin bok utgiven som pocket. Den där känslan att få finnas med på pocket-toppar eller listor. Halleluja!
 11. Att bli bjuden till förlaget på möte. Den känslan …
 12. Att få fixa en fantastisk release med champagne och glittrig långklänning och massor av gäster från när och fjärran, gärna på Örebro slott eller på en riktigt fancy krog, livemusik, dans och fest hela natten. (Den här önskningen är lite väl fantasifull och en release av bästa sort har jag redan varit med om. Men vissa saker kan få stå med på listan två gånger. Det bestämmer jag.)
 13. Att få ett stipendium och få resa bort minst en vecka (allt betalt) och bara få skriva. Själv eller med skrivarvänner. Det sistnämnda, tror jag. Det låter trevligare.
 14. Att bara jobba halvtid eftersom att jag börjar att tjäna mer pengar på mina böcker.
 15. Att så småningom kunna ägna mig åt skrivande på olika sätt på heltid.
 16. Att ha råd att anställa en revisor.

Jag tror att jag slutar där. Annars finns risken att jag börjar närma mig Camilla Läckberg-diket och då har jag helt tappat fotfästet. Faktum är dock att många saker av de jag har skrivit skulle kunna hända och en del av dem kommer att hända.

Jag är med och skriver min egen historia.
Har du något du önskar dig i ditt skrivliv?

10 Replies to “Jag har en bucket-list som jag börjat att beta av”

 1. En helt egen bok, med bara mig som författare, räcker bra i dagsläget. Och att bli inbjuden till ett förlagsmöte lät iochförsig inte heller helt fel.:)

  1. Egen bok räcker VÄLDIGT långt. Så konstigt att man flyttar fram gränserna hela tiden bara …. Jag köper din bok alla gånger. Älskar ditt språk! Kram!

 2. Vilken bra idé med en bucket-list. Jag önskar att jag hade skrivit en och sparat från ”början”. För jag tror precis som du att man flyttar fram gränserna hela tiden. Just nu fokuserar jag mest på att jag önskar att mina böcker sålde en aning bättre och jag var bättre på att tacka nej till extrajobb som tar mer energi än de ger pengar. Har jobbat på tok för mycket det senaste året och är så sliten. Vilket är en dålig utgångspunkt för att skriva bra böcker.
  Sedan tycker jag det där med glittrig klänning på Örebro slott låter som en utmärkt idé!

  1. Att jobba för mycket med det som tar fokus och ork från sitt eget skrivande verkar vara något många lider av. Hur ska man få livet i balans? Vad kan man göra för att orka mer av det man vill? Universala frågor. Hoppas du snart får känna dig mindre sliten oavsett. Kram!

 3. Bucket-list är en ypperlig idé tycker jag. Själv brukar jag sätta upp mål inför ett nytt år. T ex att läsa 5, för mig, nya författare. Brukar kunna håll det mesta. Det är liksom bara en snygg man som saknas och sen är allt fulländat…hahahaaaa.

  1. Det är bra med mål och delmål. Jag behöver ha lite längre tid än ett år på mig med min lista, tror jag. 😁
   Det där med karlar, det kanske är kanske svårare. 😉
   Kram!

 4. Du är verkligen på god väg!
  Modigt att våga skapa en lista och checka av eftersom, jag tjuvar den idén.
  Det mitt skrivliv är inställt på nu är något av följande: bli antagen eller få en positiv refusering. Men först ska jag redigera klart för femtioelfte gången 😀

  1. Ja, jag är väl det.🙄
   Gör en lista, absolut. Och delmål, precis som du tänker. Gränsen flyttas sakta framåt och det finns hela tiden något att sträva mot.
   Stort lycka till med redigeradet. Wow, Du har snart skrivit klart en bok! 👊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.