Sugen på att blogga

Sugen på att blogga
Dela gärna!

Länge sedan jag var här. Vill inte titta efter hur länge sedan det var som jag skrev något här på bloggen. Men faktum är att jag ibland tänker att jag vill skriva mer än det som får plats och passar att skriva på min författarsida på Facebook och inne på mitt Instagramkonto.

Det var faktiskt två schyssta brudar som fick mig att gå igång ordentligt på detta faktiskt. Dels var det tack vare fantastiska Mia Skäringer och dels finurliga Underbara Clara. Mia skrev i ett instagraminlägg att hon skulle börja blogga snart igen. Clara har jag fått syn på via Facebook och hon skriver korta texter där och länkar för att få sina läsare att klicka in på bloggen istället. Underbart bra! Jag vill göra likadant.

Jag tror att bloggandet avtog i och med att de andra sociala medierna tog över och tog min tid. Det tog tid att lära känna plattformarna och försöka navigera i ett mycket snårigt landskap där man kan känna en förväntan om att hänga med i alla nyheter för att inte bli alltför omodern. Och så landar jag i att vilja blogga igen. Konstigt. Men kanske inte i alla fall. Fler saker söker sig tillbaka till sina rötter i mitt liv just nu. Så kanske är det helt naturligt att gå tillbaka och låta orden få vara betydelsebärande i detta flöde av neverending bilder.

En annan sak som gjorde att jag tappade mark var nog också att det blev vardag med mitt författarliv efter några år. Jag hade gjort många saker fler än en gång och det blev inte lika spännande (för mig) att skriva om det. Minns förresten då jag väntade på mail från Ulrika Slottner, då vd, på Idus förlag. Året var 2013. Det är tio år sedan. Mer om det i ett annat inlägg. Men just känslan – vänta på mail från ett bokförlag. Jag var eld och lågor, jag var utvald, det var inte klokt, det var fantastiskt spännande, allt som hände då. Nu är jag mer hårdhudad och van, det krävs lite mer än så för att få mig att go bananas.

Oavsett så har jag en drös roligheter på g just nu. Låt mig göra en lista (älskar listor!) utan inbördes ordning:

  • Blivit krönikör på tidningen Nerikes Allehanda och har förmånen att få skriva en krönika var tredje tisdag (nästa 24/1)
  • Fått flera förfrågningar och bokningar av författarbesök, både nu till våren, men även till hösten (häpp!)
  • Har bestämt mig för att samarbeta med ett förlag vid utgivningen av min nästa bok (tjoho, mer info kommer)
  • Skrivit ett smått fantastiskt synopsis (ja, jag är i den fasen nu) och räknar stenhårt med att ha en ny bok färdig under våren
  • Planerat in en långhelg med en skrivvän då vi kommer att skapa magi (som vanligt och platsen är Nymans café och B&B i Karlsborg, som vanligt)

Vill du läsa fler blogginlägg av mig och tänker att du kan skicka iväg en liten kommentar för att peppa mig av bara farten, gör det! Tack!

Nu är det fredagkvällätaostochtaettglasvin-dags!
So long!
/Anna

2 Replies to “Sugen på att blogga”

    1. Ja, tack, tänk så det kan bli! Jag kände intuitivt att det var bloggen som fattades mig. Får hitta en balans mellan alla plattformar så att jag inte går vilse bara. Men känner att jag är sugen på detta nu och det är en go känsla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.